Spørsmål & svar

Hvordan låser jeg ut en sykkel?

En bysykkel låses enkelt og greit opp gjennom Trondheim Bysykkel appen! Når du åpner den får du en oversikt over plassering av alle stativer, og hvor mange sykler og låser som er tilgjengelig på hver av de.

For å låse opp en sykkel må du stå i nærheten av en stasjon:

1. Sjekk at stativet som vises i appen, er det du står ved (får du opp et annet stativ, sjekk ut denne guiden)

2. Trykk Lås opp sykkel

3. Appen viser deg hvilken lås du skal ta ut sykkelen fra

4. Gå til sykkelen og trykk på knappen på styret en gang om du blir bedt om det. Kan hende det tar opp til 40 sekunder etter du trykker på knappen til at den låser seg opp.

5. Ta ut sykkelen

Hvordan parkerer jeg en sykkel?

Når du parkerer en bysykkel må du enkelt og greit rulle sykkelen inn i parkeringsplassen. For å sjekke om sykkelen er blitt registrert:

1. Hør etter om det spilles en liten truddelutt.

2. Lyset foran på selve låsen vil lyse grønt.

3. Baklyset på sykkelen vil skru seg av.

4. Appen vil fortelle deg at "sykkelen er levert" og vise deg navn på sykkel, stativet du syklet til og fra og hvor lenge turen din varte. Dette er din kvittering og bekreftelse på levering. Husk å se etter denne!

Når kan jeg begynne å sykle?

Anlegget er åpent for uttak hver dag fra kl. 06 til midnatt. Du kan når som helst levere en sykkel i en stasjon. Kos deg på bysykkeltur!

Hvor lenge varer sesongen?

Bysyklene er tilgjengelig så lenge det ikke er is på bakken. Normalt fra begynnelsen av april til starten av desember.

Hvordan pause en tur?

Du har mulighet til å pause turen underveis, hvis du for eksempel skal en kjapp tur innom butikken på veien! Sånn går du fram for å pause en tur:

1. Når du er på tur vil knappen "Pause turen" vises i appen.

2. Trykk på pause-knappen.

3. Vent til lyset foran blinker blått og dra så låsepinnen på sykkelen ned. (Pass på at låsen ikke treffer eikene i hjulet, da vil du ikke få dyttet låsepinnen ned.) Når lyset foran på sykkelen lyser grønt er alt i orden.


Sykkelen står nå låst trygt frem til du åpner den igjen. Det gjøres ved å trykke på lås opp-knappen i appen. NB: Leietiden går selv om sykkelen er pauset

Du finner en grundigere gjennomgang her.

Må jeg betale med mobil?

Nei, mobilnummer og verifikasjonskoden er bare for å bekrefte hvem du er. Betalingen skjer med et valgfritt betalingskort.

Jeg har fått et gavekort på bysykkel. Hvordan kommer jeg i gang?

Heldiggris! Løs inn gavekortets verdikode på https://trondheimbysykkel.no/los-inn-gavekort eller i appen, og følg stegene derifra.

Er syklene elektriske?

Nei.

Hvor finner jeg nærmeste stasjon?

Dette finner du i appen vår eller i kartet vårt. I appen vår kan man også sjekke status på stasjonene, husk at dette er et støtteverktøy og ikke alltid er 100% oppdatert.

Hvilken app skal jeg bruke?

Appen for å planlegge, sjekke status og låse ut sykler kan lastes ned til iPhone eller Android.

Må jeg ha norsk mobilnummer?

Nei, du kan registere deg og ta ut en sykkel med utenlandsk nummer. Det er bare å endre på landskoden. God sykkeltur!

Jeg hadde abonnement i fjor, er det fortsatt gyldig?

Nei, du må ha nytt abonnement hvert år. Skaff deg et nytt her.

Kan vi bestille sesongkort som en bedrift?

Med bedriftsløsningen kan du lage og dele ut abonnement i form av verdikoder, hvert abonnement er personlig. Les mer her: trondheimbysykkel.no/bedrift

Jeg har et forslag til stasjonsplassering!

Kult! Vi setter pris på tilbakemelding, du kan sende ditt forslag til plassering her: post@trondheimbysykkel.no Alt blir lest og vurdert ❤️

Jeg får ikke SMS-kode?

Noen ganger tar det litt tid før SMS-koden kommer frem.

SMS-koden benyttes kun for å verifisere at du er du.

Får jeg 5 ekstra 24-timers pass fra OBOS med alle typer abonnement?

Nei, Du får 5 ekstra 24-timers pass ved å kjøpe et abonnement til full pris, som medlem av OBOS. Abonnement kjøpt via en kampanje, eller på tilbud, vil ikke gi deg denne fordelen

Hvor kan jeg holde meg oppdatert på hva som skjer?

Følg oss på vår Facebook-side – der legger vi ut oppdateringer med jevne mellomrom. Vi sender også relevante oppdateringer om hva som skjer i bysykkelverdenen via e-post hvis du ønsker å bli kontaktet av oss. Husk da å legge inn e-postadresse i profilen din og huk av for at vi kan kontakte deg.

Jeg har flere spørsmål!

Ta kontakt med oss, enten via chatten her på hjemmesiden eller i appen Du kan også sende oss en mail til post@trondheimbysykkel.no. Vi svarer ganske kjapt innenfor kontortid mandag til fredag. OBS: Kundeservice er stengt røde dager.